Ervaar jij burn-out klachten?

 

Ervaar jij burn-out klachten? Dan ben je waarschijnlijk even helemaal op.

Spanningen in je lijf, angsten die voor je gevoel zomaar de hoek om komen of paniekklachten die zo heftig kunnen zijn dat het lijkt alsof je dood neer kan vallen. Het lezen van de post kan al een paniekreactie geven. Continu sta je op scherp. Misschien check jij zels of je hartslag het nog wel doet, heb je schrikmomenten en lijkt het wel of alles harder binnen komt dan normaal. Grote vermoeidheid bij bijna álles wat je doet, terwijl je vroeger van alles en nog wat tegelijk kon en zonder enige moeite. Nu lijkt alles je energie te kosten en twee dingen tegelijk dat betekent nu "kortsluiting". Dan heb ik het nog niet over die nare gevoelens van falen en jezelf helemaal kwijt te zijn. Angstige en verdrietige gedachten spoken door je hoofd.

Het eventueel onderhouden van een gezin, een partner die je niet wilt teleurstellen of een baan die je uit alle macht wilt behouden of juist kwijt bent geraakt. Het kost je zoveel energie. Alleen al de gedachte te werken of om een zoektocht te moeten starten naar nieuw of ander werk, maakt je al machteloos, angstig en moe. En dan nog die (arbo)artsen of sommige familieleden of vrienden die niet meer zoveel van je begrijpen, wat jij je misschien ook nog eens enorm aantrekt. Kortom: Blehhhh.

Helaas leer je niet op school en vaak ook niet vanuit huis, wie je bent, of wie je wilt en mag zijn en waar jouw grenzen liggen.

Wat je wel leert is wat je allemaal zou moeten kunnen, dat je niet egoïstisch mag zijn, dat je beslissingen neemt met je hoofd en ratio en niet vanuit je gevoel en meestal ook dat je vooral door moet gaan en niet zo moet zeuren.

Met alle goede bedoelingen, want je ouders hebben dit immers ook op deze manier geleerd. 

Dus, je kent je grenzen niet, je voelt ze niet, laat staan dat je ze kunt aangeven. Dit doet je lichaam uiteindelijk door seintjes te geven. Maar, jij hebt geleerd dat je niet zo moeten zeuren. Anderen hebben het toch altijd nog zwaarder dan jij en dus hup, de schouders eronder en door. Want wat heb je er nu aan om stil te gaan staan bij je gevoel.

Vaak met flinke angsten, burnout klachten of erger tot gevolg. En dan is het pas echt niet leuk meer. 

 

Hoe zou het voor jou zijn om weer te leven zonder die narigheid?!

 

Gelukkig weet ik inmiddels dat er écht iets aan te doen is en hoe je dit doet, zonder dat dit je stress, medicatie of verloren energie hoeft te kosten, want het neemt al zoveel in beslag. 

 

Graag help ik jou hierbij op een effectieve, praktische en rustgevende manier. 

​                                                

Kopie van Zonder titel_edited.jpg