Dit is mijn verhaal: 

Een lange tijd voelde ik mij zo

Mijn naam is Gitta, 40 jaar en ik leer vrouwen om zich weer mentaal en fysiek te kunnen ontspannen.

Daarnaast ben ik hypnotherapeut en angst-/burn-out- ervaringsdeskundige. 

 

Als kind kreeg ik een diagnose: "Angststoornis". Vanaf kleins af aan ervaarde ik al angsten, maar vanaf die dag had ik ineens een label. Voor mij was dit alleen maar een bevestiging van mijn (onbewuste) negatieve overtuigingen.

Ik klampte mij vast aan mensen, ging enorm pleasen, kroop volledig in mijn schulp en sloot mij af. Uiteindelijk durfde ik niet meer over straat, naar school, mijn werk of naar een verjaardag. Ik had een enorm gevoel van schaamte naar mezelf en naar anderen. Ook zag ik problemen van anderen als mijn problemen en verantwoordelijkheid.

 

Jarenlang volgde ik reguliere therapie. Veel geleerd, maar ik was na al dat praten niet van mijn klachten af en ik begreep ook maar niet waardoor ik die angsten had.

 

Steeds vaker maakte ik keuzes die niet bij mij paste, tot ik na een aantal jaar het label: "Angststoornis met PTSS-klachten" kreeg. Dit label heeft er mede voor gezorgd dat ik een lange tijd geen verantwoordelijkheid nam voor mijn gedrag en ik zat in een slachtofferrol. Ik kon er toch ook niks aan doen, ik was nu eenmaal zo. Medicatie leek een uitkomst, maar ook mijn leuke momenten werden hierdoor afgevlakt en ik kwam niet bij mijn echte gevoel.

 

Door een lange tijd mezelf niet serieus te nemen, belande ik in burn-out klachten en had ik het gevoel dat ik niets meer kon. Het was een uitputtende periode van ruim twee jaar thuis. Zelfs bij het zien van de afwas, barste ik soms al in tranen uit en opstaan van de bank was een opgave op zich. Ondanks dat kreeg ik ook een heel mooi inzicht:

"Dit wil ik nooit meer"!

Mijn persoonlijke ontwikkeling was begonnen. Het roer moest om. Ik besloot mij te gaan oriënteren in alternatieve therapieën aangezien ik dat nog niet had geprobeerd. Wat anderen daar wel allemaal niet van vonden, speelde toen nog een grote rol, maar tot nog toe was ik nog niet van mijn klachten af, dus besloot ik er voor te gaan.

"Wist je dat alles energie is? Ja, zelfs de wetenschap is daar het daar over eens", zei een therapeut tegen mij. 

Ik had daar weleens iets over gehoord, maar ik wist niet zo goed wat ik daarmee moest. Pas toen ik mij hier in ging verdiepen vielen er heel wat puzzelstukjes op zijn plek. 

 

Ik leerde nieuwe dingen en kreeg een totaal andere beleving op mijn angsten, sfeergevoeligheid, blokkades en mijn leven. Van het een kwam het ander. Ik maakte kennis met lichaamsgerichte therapieën, hypnose, ademwerk, NLP, Reiki en andere energetische methodes en ervaarde hoe het was om te ontspannen, zowel fysiek als mentaal en wat er allemaal nog meer mogelijk is. Zo heb ik mijn belemmerende overtuigingen en gedrag in kaart kunnen brengen, omgebogen en had ik de medicatie niet meer nodig.  
 

Wat had ik graag eerder willen weten hoe belangrijk het is om; dicht bij jezelf te blijven, jezelf te mogen zijn en te gaan doen wat bij je past in plaats van te doen wat anderen van je verwachten.  

 

Mijn missie om vrouwen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling, het overwinnnen van angsten en het ervaren van meer ontspanning was geboren.

 

Inmiddels ben ik veel mooie ervaringen, waardevolle opleidingen en trainingen, sessies en lieve inspirerende mensen rijker. 

 

Overzicht van mijn diploma's & certificaten:

-2021 Masterclass Hypnose:Stoppen met Roken en andere verslavingen, Martijn Regelink

-2021 Luisterkindwerker, Diana Hendriks

-2021 Hypnotherapeut HIN, Edwin Selij

-2020 Hypnotherapie / NLP Practitioner HIN, Edwin Selij

-2020 Reiki1&2

-2019 Access Bars en Body Proces - Trauma

-2018 Hoogsensitiviteit coaching

-2017 Basis coaching

-2015 IPSO, psychosociale training oncologie

-2015 Analytisch Tekentherapeut

-2011-2013 Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen​

 

  

 

 

 

muis.jpg
DSC_1018.JPG
Kopie van Zonder titel_edited.jpg