Onbewuste overtuigingen en gedrag opsporen en  veranderen
 

Heb jij al inzicht in jouw onbewuste gedrag waardoor je niet doet wat je diep van binnen eigenlijk wel zou willen doen? Waarom je doet, zoals je doet?

Herken jij dat irritante stemmetje in je hoofd die van alles tegen je loopt te tetteren?

Het roept van echt van alles... 

"Wat doe jij nou ? zou je dat nou wel doen?!, ach, dat kan jij toch helemaal niet?! ait is toch niets voor jou?! dat is helemaal niet voor mensen zoals jij weggelegd!, wat zit je haar raar! wat zullen anderen hier wel niet van denken?! je moet wel zorgen dat je huis helemaal spik en span is hoor als er visite komt, opruimen is niet genoeg! hierdoor kom je in (geld)problemen!" 

Herkenbaar?

Het zal nooit eens zomaar wat liefs of prettigs roepen!

Dit stemmetje zit verscholen in ons onderbewustzijn.

Het onbewuste?

Het onbewuste werkt via beelden, symbolen en emoties. Zoals je droomt. Het onbewuste regelt hoe je loopt, praat, beweegt, hoe je je gedraagt en nog veel meer. Je denkt er eigenlijk niet over na. Het gaat van zelf. Dit is allemaal onbewust gedrag.

Het heeft een functie van het opslaan van informatie en daarnaast heeft het nog een belangrijk doel:

Jou veilig houden!

Ons bewuste kan ongeveer 60 bits (informatie deeltjes) per seconde verwerken.

Het onbewuste brein kan daarintegen bijna 200.000 keer zo veel informatie verwerken. Wel ongeveer 12 miljoen bits per seconde. Alles wat jij geleerd hebt, ervaren hebt, gevoelt hebt, gehoord hebt of wat jou verteld is, ligt ook opgeslagen in het onbewuste. 

Tussen je 0 - 7e levensjaar jaar wordt er heel veel informatie opgeslagen. Alles wat jij toen geleerd hebt of wat er tegen jou gezegd is, zie jij als waarheid. Als je van je juf hebt gehoord dat jij niet goed bent in taal, dan is de kans groot dat je dit hebt aangenomen als overtuiging over jezelf. En als iemand toen iets kwetsend tegen je heeft gezegd, dan blijft die opmerking je nog lang bij.

Het zou goed kunnen dat jij hier nu nog steeds last van hebt.

 

Dit komt doordat het onderbewustzijn deze oude overtuiging heeft opgeslagen. Hetzelfde principe geldt voor angsten en gevaar. Als jij vroeger bent gebeten door een hond, dan is de kans groot dat jij door dat voorval, nu nog steeds bang bent voor honden. 

Het onbewuste wordt bewaakt door onze ‘kritische mind’ ( het stemmetje )

Dit ontstaat rond ons 7de levensjaar, als we leren dat niet alles wat anderen zeggen (ook je ouders), wáár is. Het bestaan van Sinterklaas bijvoorbeeld.

 

Dan worden we kritisch en laten we niet zomaar informatie in ons onbewuste brein plaatsen.

 

Het stemmetje zal er altijd zijn, bij iedereen. Na 9 seconden gaat het zich alweer met een situatie bemoeien. Als je dit beschermingsmechanisme leert kennen en ziet wannéér het wat tegen je zegt en waarom, kun je de onderliggende angsten en patronen bij jezelf ontdekken en het gaan ombuigen het stemmetje is wat vaker links laten liggen. 

Hypnotherapie en NLP zijn mooie manieren om achter jouw patronen en overtuigingen te komen zodat je dit vervolgens om kan gaan zetten in wat wel werkt voor jou.

"Hypnotherapie? Ja...dan ga ik zeker dingen doen waar ik geen controle over heb".

Nee, dat is echt niet waar. En het is ook niet dat wat je op tv ziet. Dat is namelijk show hypnose en dat is alleen maar voor de show en voor de "lol" en heeft niets te maken met therapie of zelfontwikkeling. 

Waarschijnlijk ben je al lang in hypnose of trance geweest. Bijvoorbeeld als je een film zit te kijken en alles om je heen even vergeet. Hetzelfde geldt als je helemaal verzeild bent geraakt in een boek. Of als je in de auto op de automatische piloot ergens naar toe rijdt en in eens denkt, huh? ben ik hier al?

Hypnose is een vorm van trance of bewustzijn zodat je kritische mind wordt omzeild en je bij je onbewuste geachten, overtuigingen, opgeslagen situaties kan komen en deze kunt transformeren.

 

Wanneer je in hypnose bent, kun je altijd stoppen, op ieder moment. Jij hebt altijd de controle en zal niets tegen je zin in doen. Het is daarom ook zo belangrijk dat je het zelf wilt en het niet voor een ander doet. Wat een fijn voordeel van hypnose is, is dat je een diepe staat van ontspanning ervaart en evengoed overal zelf bij bent. 

Kopie van Zonder titel_edited.jpg