top of page
Over mij

Mijn naam is Gitta, hypno- en ontspanningstherapeut, angst en burn-out ervaringsdeskundige, 41 jaar, ik schilder graag en woon in Koog aan de Zaan. 

Vanaf kleins af aan ervaarde ik angsten en voelde ik mij onveilig. Ik kwam vaak over als een verlegen meisje en pleasegedrag was een grote vriend. Ik was erg gevoelig voor sfeer, groepen, geluiden, ik had veel buik-en hoofdpijn en ’s nachts alleen slapen was een drama, want ik was heel bang, maar waarvoor, dat wist ik niet. Ook voelde ik spanningen en pijn van anderen. Ik voelde mij altijd anders dan anderen en ik begreep hier toen allemaal niets van. 

​Ik klampte mij meer en meer vast aan bepaalde mensen, ging nog meer pleasen, had paniekaanvallen, kroop volledig in mijn schulp of sloot mij af. Uiteindelijk voelde bijna alles en iedereen onveilig en durfde ik niet meer over straat, naar school, mijn werk of naar een verjaardag. Ik had een enorm gevoel van schaamte over mezelf naar anderen en daar bovenop zag ik de problemen van anderen als mijn verantwoordelijkheid.

Lang volgde ik reguliere (s)ggz therapie, maar het maakte het niet veel beter. 

Steeds vaker maakte ik onhandige keuzes, tot ik na een aantal jaar het label: "Angststoornis met PTSS-klachten" kreeg. Dit label zag ik zelf aan voor lange tijd geen verantwoordelijkheid hoeven nemen voor mijn gedrag en ik ging in een slachtofferrol en bleef daar zitten. 'Ik kan er toch ook allemaal niks aan doen, ik bén nu eenmaal zo'...

Door een lange tijd mezelf niet serieus te nemen, niet voor mezelf durfde te kiezen, niet te weten wie ik was en dus over mijn grenzen liet gaan en ging op meerdere gebieden, belande ik in een burn-out en had ik het gevoel dat ik bijna niets meer kon en waard was. Het was een uitputtende periode van ruim twee en half jaar thuis met veel migraine en paniekaanvallen. Ik had nog maar weinig energie en zelfs bij het zien van de afwas, barste ik soms al in tranen uit. Medicatie leek een uitkomst. Dat hielp inderdaad, totaal geen angsten meer, maar ik merkte dat ál mijn gevoelens werden onderdrukt. Alles was vlak.

 

Ondanks dit alles kreeg ik een inzicht: 'Dit wil ik nooooooiiit meer'!

Mijn persoonlijke ontwikkeling was eindelijk echt begonnen. Het roer moest om. Ik besloot mij te gaan oriënteren in alternatieve therapieën. Wat anderen daar wel allemaal niet van vonden, speelde toen nog een grote rol, maar ik besloot er toch voor te gaan, want al het andere had weinig zode aan de dijk gezet. Ik voelde mij beetje voor beetje terugkomen.

​Mijn eerste stap was het ontdekken dat er echt iets bestaat als 'Hoogsensitiviteit'. Ik leerde bijvoorbeeld dat prikkels van buiten op een intensere manier binnen komen en de verwerking ervan een proces op zich is. 

 

Ik wilde geen medicatie meer. Pas toen ik dit ging afbouwen, merkte ik dat dit al die tijd alleen maar alles had onderdrukt en alle angsten en blokkades kwamen opnieuw in een behoorlijke hevigheid naar boven en een tweede burn-out lag op de loer. 

Doordat ik allerlei nieuwe dingen leerde, kreeg ik een totaal andere beleving op mijn angsten, sfeergevoeligheid en blokkades. Van het een kwam het ander. Ik leerde dat je lichaam je wijze informatie probeert te geven en nooit tegen je liegt en dat als je daar maar lang genoeg niet naar luistert, jezelf behoorlijk tegen kunt komen. Ik maakte kennis met; hypnose, ademwerk, HSP-zijn, TRE, NLP, opstellingenwerk, EMDR, Reiki en andere energetische methodes en ervaarde hoe het was om te kunnen ontspannen, zowel fysiek als mentaal en om te gaan voelen wie ik was en wat ik echt wilde. Waar werd ik nu eigenlijk blij van? Zo kon ik mijn belemmerende patronen, migraine en paniekaanvallen en gedrag aanpakken en eindelijk gaan léven.

Wat had ik graag eerder willen weten hoe belangrijk het is om; te leren wie je bent, om dicht bij jeZelf te blijven, jeZelf te mogen zijn en te gaan doen wat bij Jou past i.p.v. te doen en denkt wat anderen van je verwáchten. Dat ze dit niet op school erin stampen en wel hele andere "boeiende" lessen als 'de stelling van Pythagoras', begrijp ik nog steeds niet. 

Mijn missie en visie om andere vrouwen te ondersteunen die ook vastlopen, was iets vanzelfsprekends en voelt nog altijd heel helemaal kloppend. Inmiddels ben ik dan ook veel mooie ervaringen, waardevolle opleidingen en trainingen, sessies en lieve inspirerende mensen rijker. 

 

 

​Overzicht van mijn diploma's & certificaten:

-2021 Masterclass Hypnose: Stoppen met Roken en andere verslavingen

-2019-2021 Hypnotherapie / NLP Practitioner en Master HIN, Edwin Selij

-2020 Reiki1&2 en Shamballa Reiki

-2019 Access Bars en Body Proces - Trauma

-2018 Hoogsensitiviteit coaching

-2017 Basis coaching

-2015 IPSO, psychosociale training oncologie

-2015 Analytisch Tekentherapeut basis jaar

DSC_1018.JPG
bottom of page